Nye retningslinjer og energitilskud til varmepumper i 2020/2021

På baggrund af en ny og ambitiøs klimaaftale, regeringen indgik i juni 2020, er der i forbindelse med opvarmningsløsninger kommet nye retningslinjer og energitilskud, der per 15. oktober 2020 træder i kraft.

Regeringen vil med denne aftale have udskiftet alle olie- og gasfyr til grønnere varmealternativer som varmepumper, hvilket nu betyder, at mange danskere skal have en ny varmepumpe.

Det nye energitilskud kommer til at ligge fra 22.000 kr. helt op til 33.000, alt afhængigt af din boligs størrelse, samt hvilken energimærkning du skifter til. Netop varmepumpens energiforbrug vurderes ud fra energimærkningen, hvorfor du vil få det største tilskud ved at skifte til en varmepumpe med A+++-energimærkningen, mens du intet tilskud får til en varmepumpe med A+-mærkning. Følgende er eksempler på, hvad du kan få i tilskud, hvis du skifter til en luft-til-vand-varmepumpe med energimærkningen A+++:

  • 75 m2 til 100 m2: 26.000kr.
  • 101 m2 til 150 m2: 28.000kr.
  • 151 m2 til 200 m2: 31.000 kr.
  • 201 m2 til 250 m2: 33.000 kr.

 

Allerede fra d. 15. oktober kan du som boligejer søge om det nye energitilskud og få skåret en god del af prisen på din nye varmepumpe af. Vær opmærksom på følgende, og du vil snart både kunne nyde godt af energitilskuddet og en ny varmepumpe.

  • Du ansøger om tilskuddet på statens-tilskudspuljer.dk
  • Din ansøgning skal godkendes, før installeringen af din nye varmepumpe kan begynde.
  • Varmepumpen skal installeres af en installatør, der er godkendt til at installere vedvarende energianlæg, en såkaldt VE-godkendt installatør, hvilket vi hos Øgaard naturligvis er.
  • Du skal bruge godkendelsen inden for 2 år, ellers frafalder den, og du må ansøge på ny.

Du kan få tilskud til vores luft-til-vand- og vores jordvarmepumper, men ikke til luft-til-luft- eller hybridvarmepumper.

 

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Der er stor forskel på, hvilken varmepumpe der passer bedst til dit hjem. Vi hos Øgaard, der er beliggende i Farsø mellem Aalborg og Viborg, har et stort udvalg af varmepumper, og vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den rette.

 

Hvordan virker jordvarmepumpen?

Jordvarmepumpen er en god løsning til dig, der både har villa og gode udendørsarealer med plads til nedgravning af jordvarmeslangerne. Disse nedgraves i din have, og herfra hentes den oplagrede solenergi, som bruges til at opvarme dit vand og din bolig.

Jordvarmeløsningen kræver desuden, at du har vandbårne radiatorer eller gulvvarme til at få varmet rundt i huset.

 

Derfor er en jordvarmepumpe en god løsning

 

 

Hvordan virker luft til vand varmepumpen?

Luft-til-vand varmepumpen er en god løsning til dig med mere begrænsede arealer omkring din bolig, da denne type varmepumpe ikke kræver de store udendørsarealer. Denne varmepumpe består af en udedel, der sidder uden for din bolig samt en varmtvandsbeholder, der sidder indenfor. Varmepumpen trækker udeluften ind gennem ventilatoren på udedelen og leder varmen gennem rør ind i din bolig.

En luft-til-vand varmepumpe kræver også vandbårne radiatorer eller gulvvarme for at varmen fra varmtvandsbeholderen kan fordele sig og opvarme boligen.

 

Hvordan virker luft til luft varmepumpen?

Luft-til-luft varmepumpen kan med fordel benyttes som supplerende opvarmning til din bolig eller som opvarmning af dit sommerhus. Denne type varmepumpe kræver heller ikke store udendørsarealer og er bestående af en udedel, der sidder uden på din bolig samt af en blæser, der sidder inden for i boligen. De to dele forbindes med en rør gennem ydervæggen.

Ved en luft-til-luft varmepumpe er det udeluften, der bruges til at danne varm luft indenfor. Luften trækkes ind gennem den udendørs ventilator, omdannes til varm luft og strømmer gennem blæseren rundt inden for i boligen.

 

Tilbud på luft-til-luft varmepumper

Hos Øgaard giver vi et fornuftigt og attraktivt tilbud på vores luft-til-luft varmepumper med vores standardinstallation inkluderet.

Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, er du altid velkommen til at kontakte vores energivejleder. Med hjælp fra vores energivejleder får du rådgivning og viden om de forskellige typer af varmepumper, der sikrer, at du ender med den rigtige i dit hjem.

Brug for vores Energivejleder?

Er du i tvivl om, hvilken varmeløsning der passer dig?

Du kan få en gratis energivurdering ved at kontakte vores energivejleder :

Gunnar Løkke

Mobil 61 62 79 62

Vores service team står klar døgnet rundt!

Uanset opgavens omfang, så har vi kompetencerne i vores service team.

Ring på tlf.

+45 98 63 19 11
Kontakt os

Kontakt os

Øgaard A/S
Th. Eriksens Vej 7
9640 Farsø
CVR nr. 24 20 60 92

Vi er medlem af

Book en håndværker

Vores service team står klar til at hjælpe dig.

Udfyld nedenstående felter, og vi vil kontakte dig indenfor normal arbejdstid.

Har du brug for vores DØGNSERVICE kan du altid kontakte os på tlf. 98 63 19 11.